WELKOM

Welkom in Masía Vinaxia, een typisch oud boerderijtje dat we gedurende de laatste jaren hebben gerestaureerd. Hierbij hebben we zoveel mogelijk originele elementen (dikke stenen muren, houten balken) behouden en gecombineerd met modern comfort, zodat iedereen zich hier onmiddellijk thuis kan voelen. 

De masia is gelegen in de Maestrat / Maestrago, het bergachtige binnenland van Castellon, dat bestaat uit bergen, sparrenbossen en velden van amandel- en olijfbomen. De streek wordt beheerst door de 1800m hoge Penyagolosa, die je van overal kan zien. 

Het hele gebied ligt op een paar honderd meter boven zeeniveau (ons huis ligt op 500 m hoogte), met als voordeel dat, zelfs indien het overdag erg warm is, de temperatuur 's nachts snel daalt. Dit, samen met de dikke muren van de masía, zorgt ervoor dat de airconditioning in de slaapkamer niet vaak nodig is.

Onze masia is volledig zuidgericht en aan de noordkant beschermd door een bergwand. Ze beschikt over een zwembad van 4 op 9 m.

De grootste troef van ons huis en de streek zijn de rust en stilte, en de uitzichten. Ons huis ligt niet aan een doorgaande weg, zodat privacy gegarandeerd is. De enige passant die u kan aantreffen is de boer die onze amandel- en olijfbomen verzorgt. 

Onze masia is dus de ideale bestemming voor mensen die een rustige, maar niettemin actieve vakantie willen, en iets anders zoeken dan een strandvakantie.